Четири дена во Франција

 4 дена во Франција

   48 пневматици со ултра високи перформанси

    Повеќе од 300 км живописни патишта

     Ексклузивно кулинарско искуство

BLACK CHILI DRIVING EXPERIENCEДали се прашувате каков е осетот на шарата од гумите со ултра-високи перформанси?

Кога навистина ја чувствувате силата на кривината додека возите супер спортски автомобил, знаејќи дека гумата има цврст зафат? Не може да се опише, треба да го почувствувате.

Continental Black Chili Driving Experience е 4ри-дневно патување во околината на француската Прованса, на кое ќе ги тестираме високите перформанси на гумите Continental, познати по револуционернота мешавина за гуми наречена Black Chili, кое им овозможува максимален зафат во сите брзини.

Меѓу 100 ТОП натпреварувачи во квизот, ќе одбереме еден победник кој ќе отпатува во Франција и ќе има можност да поведе некого со себе.

Можете ли да се справите со коњските сили?

ГУМИ

CONTISPORTCONTACT 5P MO

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Совршена прецизност на управувањето и спортското однесување на возењето.
 • Одличен зафат и стабилност во кривините.
 • Пократко растојание на сопирање и на влажни и на суви патишта.
 • Оптимизиран да ги задоволи различните барања на предните и задните тркала.
 • Мешавина за гуми "Black Chili".

ДИМЕНЗИИ

235 / 35ZR19 91Y XL

MERCEDES C43 AMG

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: V6
 • Моќност: 367 КС
 • Вртежен момент: 520 Nm
 • Пренос: Автоматско 9-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 4,9 секунди

Највисока брзина: 249 км/ч

ГУМИ

CONTISPORTCONTACT 5 SSR *

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пократко растојание на сопирање во сите услови
 • Повеќе зафат и стабилност во кривините.
 • Помала потрошувачка на гориво и поголеми перформанси.
 • ContiSilent-технологија
 • Мешавина за гуми "Black Chili"

ДИМЕНЗИИ

255 / 40R18 88Y & 245/35R18 88Y

BMW M240i

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: I6
 • Моќност: 340 КС
 • Вртежен момент: 500 Nm
 • Пренос: Автоматско 8-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 4,5 секунди

Највисока брзина: 250 км/ч

ГУМИ

SPORTCONTACT 6

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Мешавината за гуми "Black Chili" за максимален зафат во сите правци, го прави возењето исклучително воможно.
 • Одличен зафат и стабилност во кривините.
 • Force Vectoring за максимална контрола - нова ера во развојот на профилите за гуми.
 • Aralon350 ™: новиот Adaptive Hybrid Cap Ply за максимална стабилност кај големи брзини до 350 км/ч

ДИМЕНЗИИ

235 / 35ZR20 92Y XL

PORSCHE BOXSTER 718

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: I4
 • Моќност: 296 КС
 • Вртежен момент: 380 Nm
 • Пренос: Автоматско 7-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 4,9 секунди

Највисока брзина: 275 км/ч

ГУМИ

CONTISPORTCONTACT 5P RO2

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Совршена прецизност на управувањето и спортското однесување на возењето.
 • Одличен зафат и стабилност во кривините.
 • Пократко растојание на сопирање и на влажни и на суви патишта.
 • Оптимизиран да ги задоволи различните барања на предните и задните тркала.
 • Мешавина за гуми "Black Chili"

ДИМЕНЗИИ

235 / 35ZR19 91Y XL

AUDI RS3 SPORTBACK

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: I5
 • Моќност: 400 КС
 • Вртежен момент: 480 Nm
 • Пренос: Автоматско 7-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 3.9 секунди

Највисока брзина: 280 км/ч

ГУМИ

PREMIUMCONTACT 6

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Совршена прецизност на управувањето и спортското однесување на возењето.
 • Одличен зафат и стабилност во кривините.
 • Пократко растојание на сопирање и на влажни и на суви патишта.
 • Мешавина за гуми "Black Chili"

ДИМЕНЗИИ

255/40R22 103V XL

JAGUAR I-PACE

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: 90 kWh Dual
 • Моќност: 400 КС
 • Вртежен момент: 696 Nm
 • Пренос: Автоматско 10-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 4.8 секунди

Највисока брзина: 200 км/ч

ГУМИ

CONTISPORTCONTACT 5P

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Совршена прецизност на управувањето и спортското однесување на возењето.
 • Одличен зафат и стабилност во кривините.
 • Пократко растојание на сопирање и на влажни и на суви патишта.
 • Мешавина за гуми "Black Chili"

ДИМЕНЗИИ

275/40R19 105W XL

FORD MUSTANG GT

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Мотор: V8
 • Моќност: 450 КС
 • Вртежен момент: 529 Nm
 • Пренос: Автоматско 10-брзински

ПЕРФОРМАНСИ

0-100 км/ч: 4.5 секунди

Највисока брзина: 250 км/ч